YOGAFILOSOFIE

Yogafilosofie

Wanneer we horen spreken over yoga denken we vooral aan twee dingen, ten eerste aan stilzitten met de ogen dicht en de benen gekruist en ten tweede aan zeer ingewikkelde houdingen die alleen slangenmensen kunnen uitvoeren.

Wel beste mensen het is zoveel meer. Het is een levenswijze die kan leiden naar zelfverwerkelijking of zelfrealisatie. Het is een methode met praktische oefeningen die ondersteund worden door een zeer diepe filosofie die reeds door miljoenen mensen is beoefend met resultaten die op zijn minst wonderbaarlijk zijn.  

De belangrijkste geschriften in deze filosofie zijn de Yoga Sutra's van Patanjali en de Bhagavad Gita.

 

De Yoga Sutra's van Patanjali is een filosofie die opgebouwd wordt rond verschillende thema’s en waar de ene sutra de andere volgt. Samen maken ze een sluitende filosofie als een stralende krans die het leven als mens kan zijn.

Het eerste hoofdstuk beschrijft de verschillende stadia waarin de yogi komt als hij in meditatie gaat.

Het tweede hoofdstuk spreekt meer over de praktische beoefening die de yogi helpen om de moeilijkheden van het leven te overwinnen en die leiden naar de mogelijkheid om gemakkelijker te mediteren.

Hoofdstuk drie beschrijft de bijwerkingen van yoga, waarin ook de bovennatuurlijke krachten die de yogi kan bereiken worden beschreven.

Hoofdstuk vier bespreekt de uiteindelijke bevrijding.

 

In de Bhagavad Gita geeft de Heer Krishna de ganse yoga beoefening door aan Arjuna, hij bespreekt alle facetten van de yogabeoefening.

 

Het vertalen van deze twee grote werken heeft verschillende jaren in beslag genomen. Ik heb ervoor gekozen om de Yoga Sutra's van Patanjali door twee verschillende commentatoren, Swami Satchidananda en Swami Satyananda Saraswati, te laten bespreken zodat deze voor elkeen duidelijk kan bestudeerd worden. Het is aan de lezer om ze te laten doordringen in het leven.

De openhartige bespreking van de Bhagavad Gita door Swami Satchidananda is luchtig en zeer duidelijk.

Ik wens jullie veel plezier en verdieping. Met diepe eerbied draag ik dit werk op aan mijn leraren Swami Satchidananda en Swami Sivananda

 

 

 

 

Ramakrishna De Meester

Yoga of the Heart

Belgium

 

Wij inspireren onze lessen op de lessen van internationaal gerespecteerde yogaleraren zoals:

Sri Swami Satchidananda

Sri Swami Sivananda

Rev. Padma Devi Sumananda

Sri Swami Satyananda

Rama Saenen

B.K.S. Iyengar

Eerstvolgende lessen

 

Maandag

Tijdelijk geen lessen


Dinsdag

Tijdelijk geen lessen


Woensdag

Geen les


Donderdag

Tijdelijk geen lessen


Vrijdag

Geen les

Contactgegevens

 

Ramakrishna De Meester

ramakrishnademeester@yahoo.com

+32496230963

 

Ambika

ambika@telenet.be

+32497287528

Copyright @ VZW Aquarius